Cursus

Sitemap


Alle lessen

Het Opzetten van een Internet Marketing Business

00. Internetondernemer

01. Het Basis Concept

02. Keyword Analysis

03. Bouw je Eigen Website

04. Content

05. Afbeeldingen

06. Keywords (2)

07. De Website

08. ISP

09. Domen,TLD,FTP

10. Site Promotie

11. SEO

12. Google AdSense

13. AdSense Verdiensten

14. Analyse Tools

AffiliateMarketing Revolutie

Interessante Links

Het Opzetten Van Een Internet Marketing Business

Les 8

Internet Service Provider (ISP)

Je website is klaar en je wilt hem op het Internet presenteren.


Ga dan de lucht in!


Geweldig, je hebt enkele pagina’s met content geschreven en ter zake doende afbeeldingen geplaatst; je index pagina geeft een goed overzicht; je contact pagina is klaar; je hebt alles op je PC gesaved en je hebt alle links al meerdere malen gecheckt. Ja toch?


O.k. Je hebt natuurlijk nog meer content achter de hand en je weet ook al waarmee je je site verder gaat uitbreiden. Heel goed, zo moet het gaan. Enkele pagina’s met content zijn nu even voldoende voor de lancering op het web. Het verder opbouwen van de site volgt hierna. Zoekmachines omarmen immers het regelmatig toevoegen van goede content.

Hoe nu verder?

Je moet eerst een hostprovider, een Internet Service Provider (ISP) hebben. De host is de webserver waar de domeinnaan wordt gelokaliseerd. Deze ISP verleent jou ruimte voor het opslaan van jouw webpages. Verreweg de meeste ISP’rs geven op hun websites aan hoeveel je betaalt voor een bepaald hostingpakket.


Houd rekening met de bandbreedte waarover ik in een vorige les sprak. Voor de domeinnaam registratie wordt meestal een apart bedrag berekend. Dat wordt gedaan, omdat je, nog voordat je met je site bent begonnen, alvast een domeinnaam kan vastleggen. Een ander kan dan niet meer die naam gebruiken.


De totale kosten van hosting varieert sterk per provider. Dat heeft o.a. te maken met service. Interessant zijn reacties van gebruikers bij een bepaalde provider. De momenteel beste providers in Nederland en reacties van gebruikers vind je op deze ISP-gids. Neem even de tijd om goed rond te neuzen op deze site. Mijn eigen sites laat ik door proxxio hosten. Goedkoop en optimale service.


Gebruik altijd een zgn. virtual domeinnaam. Dat is een domeinnaam zoals: www.jouwnaam.nl. Gebruik geen naam zoals www.jouw hostprovider.nl/users/~jouwnaam. Dat is erg onpraktisch. Als je je domeinnaam naar een andere ISP wilt verhuizen, kun je die naam niet mee verhuizen. Je moet dan helemaal opnieuw beginnen met de aanmaak van een nieuwe domeinnaam en al jouw klanten met hun bookmarks kunnen je niet meer vinden.  Dus de naam van jouw business direct achter de www is o.k.


In les 9 gaan we dieper in op de domeinnaam.


Er is geen reden waarom jouw ISP in jouw woonplaats of zelfs in jouw land moet zitten. Overal in de wereld kan jouw site gehost worden. Er zijn wel een paar punten waarop je moet letten wat betreft de service:


-          Je wilt jouw site 24 uur per dag, jaar in jaar uit, in de lucht hebben. Immers, jouw klanten moeten jou ALTIJD kunnen bereiken. Wees ervan overtuigd dat jouw site niet te vaak in de “shutdown mode” staat.


-          Denk aan de totale webruimte die jouw site nodig heeft en denk dus ook aan de uitbreidingen van jouw site. Uiteraard kun je in een later stadium overstappen op een groter pakket. Denk in het begin aan minstens 100MB.


-          Als je veel verkeer verwacht denk dan aan de bandbreedte. Hier geld 1 GB als minimum, vooral als jouw site veel afbeeldingen heeft. Als je na verloop van tijd ziet dat je maandelijks zeer veel bezoekers krijg, ga dan over op een pakket dat 5 GB levert. De extra kosten van zo’n opwaardering wegen niet op tegen de inkomsten van zoveel klanten.


-          Levert jouw ISP genoeg e-mail accounts? En worden de op jouw site binnenkomende mails direct automatisch door gestuurd naar jouw ISP account? Mijn eigen ISP email-accounts forward ik naar een xx@gmail account. Dat is uit gemakzucht en omdat gmail uitstekende spamfilters heeft.


-          Pas op voor “gratis” hosting. Zoiets bestaat niet. De meeste ISP’rs moeten voor hun klanten (jij) immers dure servers huren. Daar zitten natuurlijk addertjes onder het gras. Het bezoek aan de ISP-gids is dus ook in dit opzicht aan te bevelen.


-          Iedere goede ISP zal tevens server statistieken beschikbaar stellen. Hier kun je de prestaties van je site beoordelen. Bijv. het bezoekersaantal, welke pagina’s bezocht worden enz. Verder biedt Google Analytics uitgebreide en gratis analyse mogelijkheden. Daar kom ik in een latere les op terug.


Heb je de voor jou geschikte ISP gevonden? Dan kun je je domeinnaam registreren en het hostpakket bestellen. Een paar uur later………..


JE BENT IN DE LUCHT !


(proficiat)


--> naar les 9


Iedere dag een nieuwe strategie en actueel Internet Marketing Nieuws